Subota, 9 Decembra

Vlada TK od Skupštine traži dodatni rok za tematsku sjednicu o stanju u UKC-u Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poslanik u Skupštini TK Asmir Hasić pokrenuo inicijativu  da se zakaže tematska sjednica o UKC-u Tuzla.

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici upoznata sa informacijom Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla (JU UKC Tuzla) u vezi zahtjeva Skupštine Tuzlanskog kantona kojim se od Vlade traži dostavljanje materijala za zakazivanja tematske sjednice Skupštine TK o UKC-u. Riječ je slijedu aktivnosti nakon inicijative poslanika u Skupštini TK Asmira Hasića da se zakaže tematska sjednica o temi „Problemi i iznalaženje rješenja na Univerzitetskom kliničkom centru“.

Imajući u vidu ranija postupanja i prethodno razmatranje informacije UKC-a, Vlada je podržala stav UKC-aTuzla, te zbog pripreme materijala za sjednicu, zatražila od Skupštine dodatni rok u kojem bi Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla poduzela sve aktivnosti radi dodatnog analiziranja trenutnog stanja i pronalaženja adekvatnih mjera za prevazilaženje istog u ovoj ustanovi, te shodno tome upotpunila Informaciju o stanju i poslovanju.

(Izvor: Odjeljenje za informiranej Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.