Četvrtak, 30 Maja

O nama

Izdavač neovisnog internet magazina Megafon.ba je Megafon NDN doo sa sjedištem u Tuzli (u kompleksu Razvojno-poslovnog inkubatora Lipnica).

Megafon.ba pokrenut je u septembru 2017. godine kao tadašnji projekat UG „MEGAFON“.

ID broj: 4210455860007

TR Raiffeisen bank:  1610000261300066

IBAN:  BA391611000004057374

SWIFT: RZBABA2S

Misija Megafona je zagovaranje najviših profesionalnih standarda u novinarstvu. Megafon.ba bavi se istraživačkim novinarstvom, ekonomskim i društvenim istraživanjima.

Glavna i odgovorna urednica projekta Megafon.ba je Nermina Šunj – Kušljugić, novinarka sa tri decenije iskustva u profesiji. Biografija urednice projekta:

Obrazovanje: Nermina Šunj – Kušljugić rođena je 1973. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu, srednju školu, te stekla zvanje diplomirane žurnalistkinje na odsjeku Žurnalistika, Fakulteta političkih nauka u Sarajevo (FPN). 

Iskustvo u radijskom novinarstvu: Novinarstvom se počinje baviti ratne 95-te godine u tzv. „Prislušnom punktu“ Radija BiH u Sarajevu. U matičnu medijsku kuću vraća se krajem 96-te godine, najprije na „Radio 202“, potom „Radio BiH“, odnosno nakon transformacije Javnog RTV servisa, na „Radio Federacije BiH“. Bila je jedna od urednica centralne informativne emisije „Fokus“, urednica brojnih radijskih emisija, ali tokom 11 godina provedenih na Radiju, najradije izdvaja brojne reportaže snimljene širom BiH. Godine 2005-te proglašena najboljom radijskom novinarkom  u Federalnoj radio-televiziji. (Reportaže i emisije – Audio arhiv Radija FBiH, pod imenom Nermina Šunj).

Iskustvo u printanim medijima: Tokom osmomjesečnog rada u redakciji najveće dnevne novine u BiH, u „Dnevnom Avazu“, upoznala se s procesom nastanka vijesti u dnevnoj štampi, a posebno je ponosna na trogodišnje iskustvo u redakciji nekadašnjeg printanog izdanja magazina „Slobodna Bosna“. (Tekstovi – Digitalni arhiv medijskih sadržaja Infobiro, pod imenom Nermina Šunj).

Iskustvo u online medijima i nevladinom sektoru:  Kao novinarka-urednica tri godine pisala u nezavisnom online magazinu „Žurnal“ ( projekat CRMA-e). Uporedo s tim, bila PR asistent Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ( ACCOUNT – nosilac ovog projekta je CRMA).

U okviru tog angažmana potpisuje autorstvo istraživanja „Deset najvećih privatizacijskih pljački u BiH“, a bila je jedna od autorica publikovanih istraživanja „Pet priča o korupciji u BiH“ te istraživanja „Pet priča o korupciji u obrazovanju“.