Subota, 9 Decembra

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić upriličio prijem za Nedžada Jusića, dobitnika nagrade EU za integraciju Roma

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Nedžad Jusić dobitnik je nagrade  Europske unije za integraciju Roma na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, za Bosnu i Hercegovinu, za 2023. godinu. O značaju  nagrade i integraciji Roma, razgovarano je na prijemu u Gradskoj upravi, a koji je upriličio gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić.

Nedžad Jusić je kroz dvadesetpetogodišnji rad u Bosni i Hercegovini kroz društveno – političke angažmane znatno uticao na doprinos integracije Roma, što je rezultiralo međunarodnim priznanjem koje mu je dodjeljeno u Briselu krajem aprila, a na što je i sam, kako kaže, jako ponosan.

“Ova nagrada je za mene dodatna obaveza da nastavim sa radom kao i prethodnih 25 godina, a to je da radim sa građanima romske nacionalne manjine prvenstveno u gradu Tuzli, da budemo ravnopravni, da imamo iste obaveze i ista prava. Mi smo u Tuzli kao i svi građani, ali treba da povećamo aktivnosti na očuvanju kulturnog identiteta Roma, prvenstveno u gradu Tuzli, a i u Bosni i Hercegovini”.

Gradonačelnik Lugavić uputio je iskrene čestitke vijećniku Nedžadu Jusiću na ovom prestižnom priznanju, nagradi EU za integraciju Roma i ujedno naglasio važnost unapređenja saradnje odnosno, zajedničke gradnje bolje budućnosti svih građana Tuzle.” Ovo priznanje je priznanje svim građankama i građanima Tuzle i dokaz je koliko Tuzla njeguje zajednički život već dugi niz decenija. Od srca čestitam na ovom priznanju, i kažem da je sada naš Nedžad Jusić podigao ljestvicu na viši nivo, tako da imamo obavezu da još više radimo i zajedno gradimo još bolju i kvalitetniju budućnost svih građanki i građana Tuzle.

Nagrade su osim za predstavnike BiH dodjeljene i za predstavnike zemalja Albanije, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Turske.

(Izvor: Grad Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.