Utorak, 28 Novembra

Vijeće za štampu i online medije najoštrije osuđuje prijetnje i napade na novinare CIN-a

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Upravni odbor Vijeća za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje prijetnje i napade Zorana Čegara, načelnika Sektora uniformirane policije Federalne uprave policije, na novinare Centra za istraživačko novinarstvo, punopravnog člana Vijeća za štampu i online medije u BiH.

Smatramo kako je nedopustivo ovakvo ponašanje jednog dužnosnika tim više što je u sistemu koji bi trebao štititi zakone te da bi mu zbog verbalnog napada ali i pokušaja fizičkog nasrtanja na novinare trebalo zabraniti vršenje javnih funkcija.

Pravo je medija da istražuju djelovanje i pod lupu stavljaju javne ličnosti, a pravo javnosti je da zna.

Sprječavanje novinara u vršenju njihove dužnosti, pogotovo na ovako grub način je za svaku i najtežu osudu, saopćeno je iz Upravnog odbora Vijeća za štampu i online medije u BiH.

(Izvor: Saopćenje VZSuBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.