Utorak, 21 Maja

Uprava policije MUP TK-a: Pronađeno i oduzeto 9 kg droge, jedna osoba uhapšena

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Policijski službenici  Uprave policije MUP TK-a, Sektora kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i KDZ, kao i nadležnih policijskih uprava i stanica su u okviru  redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, u nastavku planskih aktivnosti ( koje su nedavno rezultirale oduzimanjem veće količine opojnih droga kada je u Gračanici oduzeto 70 kg a u Tuzli 10 kg opojne droge), su tokom 24. i 25.04.2024.godine, postupajući po naredbama nadležnih sudova a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i lica  na više lokacija Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gračanica, Lukavac i Srebrenik).

Izvršenim pretresanjem pmv BMW X5, kojeg koristi lice A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, u vozilu su  pronađeni i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 Eura i 720 KM, 9 (devet) većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko 9kg. Vozilo BMW X5 je takođe oduzeto.

Pretresanjem ostalih objekata i lica, pored navedenog, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije , drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Licu  A.H. je 25.04.2024.godine oduzeta sloboda po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238 KZ F BiH – Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će isti  nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje, saopćeno je iz MUP-a TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.