Subota, 25 Maja

Preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter Slobodne Bosne

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Među kolegama fotoreporterima i novinarima bio je omiljen zbog svoje kolegijalnosti, skromnosti i smisla za humor po kojima ćemo ga uvijek pamtiti, objavili su iz Slobodne Bosne.

Autor: N. Š. K.

U Sarajevu je jutros u 78. godini preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter Slobodne Bosne.

Milutin Stojčević radio je za Slobodnu Bosnu dugi niz godina. Kroz svoj fotoobjektiv svjedočio je svim važnim događajima u postratnoj Bosni i Hercegovini, vrijedno bilježeći aktuelna zbivanja i ličnosti.

Među kolegama fotoreporterima i novinarima bio je omiljen zbog svoje kolegijalnosti, skromnosti i smisla za humor po kojima ćemo ga uvijek pamtiti. Mlađe generacije fotoreportera su kod Mićka rado dolazile po savjet i podršku, koju im je uvijek nesebično pružao.

Svoje radove predstavljao je i na brojnim izložbama.

Posljednji ispraćaj i sahrana Milutina Stojčevića obavit će se u petak, u 13 sati, na groblju Vlakovo.

(Slobodna Bosna)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.