Subota, 9 Decembra

Sedmica sudske nagodbe u Općinskom sudu u Tuzli počinje sredinom maja

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mogućnost sudske nagodbe od 15. do 26. maja. Na sudovima u BiH brže i ekonomičnije nastoje smanjiti broj neriješenih sudskih predmeta.

Autor: N. Š. K.

Općinski sud u Tuzli započeo je pripreme za implementaciju aktivnosti „Sedmice sudske nagodbe“. Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u BiH organizuje se aktivnost „Sedmice sudske nagodbe“.

Period implementacije je od 15. do 26. maja 2023. godine

Cilj organizovanja „Sedmica sudske nagodbe“ je rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke.  Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan utjecaj na efikasnost sudskih postupaka te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda.

Iz Općinskog suda Tuzla pozvali su sve zainteresovane, a čiji se predmeti vode pred ovim Sudom, da pristupe sudu te riješe svoj predmet sudskom nagodbom.

(Izvor: Općinski sud Tuzla)

Ukoliko neko želi predmet riješiti sudskom nagodbom, može to učiniti na način da informiše sudiju koji vodi predmet, na jedan od sljedećih načina:

samostalno ili preko svog zastupnika uputite pismeni prijedlog za zaključenje sudske nagodbe;

samostalno ili preko zastupnika kontaktirajte sudiju kako bi zajednički dogovorili termin za ročište za sklapanje sudske nagodbe;

zajedno sa suprotnom strankom, te zastupnikom ukoliko ga imate, u navedenom periodu, pristupite na sud sa prijedlogom za zaključenje sudske nagodbe

(Izvor: Općinski sud Tuzla)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.