Subota, 25 Maja

Roditeljska kuća u Tuzli otvorila vrata za porodice dijece koja se liječe u UKC Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Roditeljska kuća u Tuzli danas je otvorila vrata prvim roditeljima čija su djeca na intenzivnom bolničkom liječenju u Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla. U objektu će moći istovremeno boraviti pet porodica.

Vezani tekst: Otvaranje Roditeljske kuće u Tuzli najavljeno za kraj aprila  

„Iza nas je dan pun emocija, radosti i osmijeha. Dočekali smo otvorenje Roditeljske kuće Tuzla i prve osmijehe djece koja su prohodala njenim hodnicima, objavljeno je na stranici Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Ukupna vrijednost objekta Roditeljska kuća sa projektnom dokumentacijom, saglasnostima, opremom i projektnim timom iznosla je 1.400.000 KM. Iznos 1.100.000 KM obezbijedio je Generalni sekretarijat vakufa Države Kuvajt uz podršku i preporuku Islamske zajednice BiH. Ostala sredstva obezbijedili su federalno resorno Ministarstvo rada i socijalne politike, Vlada Tuzlanskog kantona, društveno odgovorne kompanije i prijatelji Udruženja.

(Foto: Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka)

„Svečanost otvorenja je bila puna pozitivne energije, a prisustvovale su mnoge zvanice ispred bh.institucija, organizacije Države Kuvajt, Islamske zajednice u BiH i prijatelja Udruženja, te ljudi koji su bili važna karika na putu prema izgradnji kuće.

Posebno nam je drago što je otvorenju Roditeljske kuće prisustvovao predstavnik glavnog donatora Generalnog sekretarijata vakufa Države Kuvajt, generalni sekretar gospodin Naser El Hamed, bez kojeg realizacija ovog projekta ne bi bila moguća. Naša djeca i njihovi roditelji zahvalni su narodu Kuvajta, Generalnom sekretarijatu, te organizaciji Zakat House iz Kuvajta koja je nadzirala projekat. Oni su pomogli u ostvarenju njihovog sna da imaju svoj drugi dom. Također, ponosni smo da već dugi niz godina imamo uspješnu saradnju sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini i Vakufskom direkcijom IZ u BiH, koji su i ovaj put posredovali i dali punu podršku kako bi se ova sredstva obezbijedila.

Također, zahvalnost pripada Vladi Federacije Bosne i Hercegovine sa resornim Ministarstvom za rad i socijalnu politiku, Vladi Tuzlanskog kantona, Skupštini Tuzlanskog kantona, Gradu Tuzla, Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, i svim dobrim ljudima, društveno – odgovornim kompanijama koji su dali svoj doprinos u izgradnji Roditeljske kuće Tuzla, te djeci oboljeloj i izliječenoj od raka, zbog kojih smo i započeli i realizovali projekat, saopćeno je.

(Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.