Subota, 9 Decembra

Predstavnice UNICEF-a i UG „Prijateljice“ posjetile Ministarstvo zdravstva TK: U toku edukacije odgajatelja u oblasti ranog razvoja djece

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović primila je jučer u radnu posjetu predstavnike UNICEF-a i Udruženja „Prijateljice“ iz Tuzle.

Kako je tokom sastanka istaknula predstavnica Ureda UNICEF-a iz Odjela za zdravstvo – Rani rast i razvoj djece Aldina Bukva Mahmutović, „UNICEF namjerava jačati usluge u domenu zdravstva, rani rast i razvoj te rješavanje problema nedovoljnog broja pedijatara.

Projekat je usmjeren na edukaciju odnosno jačanje detekcije u vrtićima različitim kreativnim tehnikama, na superviziju odgajateljica, detekciju i prevenciju poteškoća u razvoju kod djece.

Istaknuto je da se u vrtićima već krenulo sa aktivnostima, 37 odgajatelja je obuhvaćeno edukacijom, te je naglašeno da se edukacije vrše i subotom, kao i radnim danima u poslijepodnevnim satima.

UNICEF namjerava raditi sa domovima zdravlja u našem kantonu, prije svega na jačanju ljudskih kapaciteta.

Ministrica Bećirović je pohvalila navedene aktivnosti i dodala da će Ministarstvo zdravstva u okvirima svojih nadležnosti dati punu podršku provedbi ovog projekta.

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.