Četvrtak, 20 Juna

Zukić: Dječija javna kuhinja u Lukavcu će i ovog Ramazana postačima pripremati iftar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Udruženje altruista Ruke prijateljstva, Dječija javna kuhinja Lukavac, kreće u akciju priprema za predstojeći mubarek mjesec Ramazan 2024/1446 h.g. Kao i prethodnih godina pripremat će i dijeliti iftare za sve korisnike koji poste Ramazan, kao i sve one koji nisu korisnici kuhinje, žele da poste a ne mogu sebi priuštiti kvalitetan iftar.

POVEĆAO SE BROJ KORISNIKA

„Pripremamo iftare svake godine, koliko ćemo uspjeti vidjet ćemo, jer sami se finansiramo. Povećao se broj korisnika, sad ih je 425, imamo oko 100 novih korisnika. To više nisu samo djeca, to su stariji, bolesni, osobe sa invaliditetom, demobilisani borci, ne znam više ko ne dolazi, vjerujte mi. Tako da ćemo pokušati, trudit ćemo se da obroci za postače budu malo bolji“, kazala nam je Selma Zukić, potpredsjednica Udruženja altruista Ruke prijateljstva koje vodi ovu Dječiju javnu kuhinju.

Selma Zukić, potpredsjednica Udruženja altruista Ruke prijateljstva (Foto: N.Š.K./Megafon)

Svi koji žele da pomognu Dječijoj javnoj kuhinji, namirnice mogu donijeti svakim radnim danom od 9 do 17 u prostorije UARP – Dječije javne kuhinje Lukavac, na adresi ul. Kulina Bana bb, Lukavac. Također su moguće uplate donacija putem istaknutih transakcijskih računa:

ZIRAAT BANK BH LUKAVAC

Žiro račun: 186-142-03102473-72

Primalac: Udruženje Altruista „Ruke prijateljstva“

ul:Titova bb

75 300 Lukavac

Svrha: Donacija za Ramazanske iftare 2024/1446 h.g.

Za uplate iz inostranstva:

ZIRAAT BANK BH D.D.-FILIJALA TUZLA

SWIFT CODE: TZBBBA22

IBAN: BA39 186-142-12000939-44

Primalac: Udruženje Altruista „Ruke prijateljstva“

Kulina Bana bb

75 300 Lukavac

Svrha: Donacija za Ramazanske iftare 2024/1446 h.g.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.