Subota, 22 Juna

U MZ Tumare kod Lukavca ponovo napadnuta povratnica, čekaju pomoć lokalne zajednice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Krajem januara, u Mjesnoj zajednici Tumare kod Lukavca, ponovo je napadnuta Radmila Simić. Ova je žena napadnuta i u augustu prošle godine, kada je suprug prijavio policiji da je u kući pronašao svezanu suprugu.

VEZANI TEKSTOVI:

Apel predsjednika MZ Tumare nakon napada na povratnicu: Uz tešku socijalnu situaciju sad strahujemo i za ličnu sigurnost

Nakon informacija o napadu na povratnike: Ministar Dizdar posjetio Tumare kod Lukavca

Podsjetimo, prošlog augusta je u ovom naselju nestala starica Jovanka Đurić. Do danas nije pronađena.

Ljubiša Mijatović, predsjednik Mjesne zajednice Tumare, za Megafon kaže da su nakon nedavnog napada na mještanku Simić, imali posjetu zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice Duške Jurišić i gradonačelnika Lukavca Edina Delića.  

„Dogovorene su konkretne mjere, video nadzor, rasvjeta, put, povećanje bezbjednosti, pa vidjet ćemo šta će biti od toga. Nadam se da će se to riješiti do proljeća“, kaže Mijatović.

U naselju Tumare povratnici teško žive i generalno zbog uvjeta života, prema tvrdnji Mijatovića, već četiri porodice napustile su ovo mjesto i otišli trbuhom za kruhom.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.