Četvrtak, 13 Juna

Tuzlanski kanton bi u ponedjeljak trebalo da dobije novu Vladu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, zakazao je za ponedjeljak 28. februar hitnu sjednicu Skupštine TK.

Na dnevnom redu su samo dvije tačke: Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama Odluke o izboru i imenovanju članova u stalna i povremena radna tijela Skupštine Tuzlanskog kantona i Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je SDA-ovcu Irfanu Halilagiću uručen mandat za sastav nove Vlade na osnovu nove parlamentarne većine u TK koju predvodi SDA.

Vezani tekst: Irfanu Halilagiću u Skupštini TK uručen mandat za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona

Smjena Vlade TK pokrenuta je sredinom februara, nakon zahtjeva zastupnika u Skupštini da se sazove vanredna sjednica na kojoj bi se glasalo o smjeni Vlade, sada već bivšeg saziva. Potom je  tadašnji premijer Kadrija Hodžić podnio ostavku, odnosno, ostavku su podnijeli prvi ljudi Skupštine čime je stvorena pretpostavka za izbor novog rukovodstva izvršne i zakonodavne vlasti TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.