Utorak, 23 Jula

Irfanu Halilagiću u Skupštini TK uručen mandat za sastav nove Vlade Tuzlanskog kantona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović uručio je danas, uz prisustvo zamjenika predsjednika Skupštine Lejle Vuković i Borisa Krešića, te predsjednika KO SDA TK-a Fahrudina Skopljaka, mandat Irfanu Halilagiću za sastav novog saziva Vlade Tuzlanskog kantona.

Halilagić, koji ima zakonsku obavezu da u roku od deset dana predloži novi sastav Vlade, u obraćanju medijima je poručio da procesi u TK-a traju, te da će sve ono što je započeto u interesu građana biti nastavljeno, pored prioriteta koji će biti nametnuti od skupštinske većine.

– Nova Vlada TK-a ovaj mandat preuzima osam mjeseci prije izbora, ali to ni na jedan način ne treba biti alibi da u kontekstu tog vremena nemamo šta pokazati. Mislim da trebamo uložiti dodatne napore i energiju da društvene procese i sve ono što nam je zadatak, dovedemo do jednog višeg nivoa – izjavio je Halilagić.

Odgovarajući na pitanja novinara, kazao je da će kompetentnost biti presudna u izboru ministara i da bi bilo poželjno da to bude jedan mlad i poletan tim, ali da ostavlja koalicionim partnerima da to usaglase.

– Nećemo se isključivo baviti kadroviranjem, a objektivno nemamo ni vremena mnogo, ali da ćemo nepravilnosti u smislu zakonskih propisa ispravljati, to je nešto što nam je obaveza – izjavio je.

Stava je da ima dovoljno vremena kako bi konkretnim potezima pokazao kompetentnost i sposobnost. Nakon 30 dana izaći će sa onim što su, kako je rekao, zatekli u svakom od resora te šta su preduzeli po tom pitanju.

Predsjednik Skupštine TK-a Žarko Vujović kazao je da je svjestan kako stariji odlaze te dolaze nove generacije na kojima je da pokažu mogu li voditi ovu državu.

Ističe da je na Halilagiću da predloži ministre za koje će biti izvršene sve potrebne provjere, a podvlači da ministar ne može biti osoba koja ima potvrđenu optužnicu.

Mandatar za sastav nove Vlade TK-a i predsjednik Skupštine TK-a pozvali su medije da budno prate njihov rad i procese koji će biti provođeni u narednom periodu.

(Izvor: FENA)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.