Ponedjeljak, 22 Aprila

Sindikat BHRT-a zabrinut zbog pada naplate RTV takse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sindikalna organizacja BHRT-a izražava zabrinutost zbog informacija o padu naplate RTV takse u januaru 2019. godine i strahuje da bi to finansijski moglo ugroziti budućnost BHRT-a i oko 1.000 zaposlenih radnika u Javnom servisu BiH.

Tražimo od menadžmenta BHRT-a da saopšti kakvo je stanje sa naplatom RTV takse, poslije niza skandala u BHRT-u i najava brojnih građana da više neće plaćati RTV taksu.

Smatramo da je pad naplate RTV takse direktna posljedica loše uređivačke politike BHRT-a koja je okrenula javnost protiv sebe.

Sindikalna organizacja BHRT-a ne podržava, i osuđuje uređivačku politiku koja je odstupila od proklamovanih uređivačkih načela BHRT-a kao i istupe pojednih urednika u programu BHRT-a i na društvenim mrežama. Takvo ponašanje odgovornih urednika i njihovi javni istupi, od zabrane srebreničkog cvijeta, provociranja javnosti na društvenim mrežama, do neustavnog obilježavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske, imaju za cilj urušavanje Javnog serivsa BiH kako u programskom tako i u finansijskom smislu.

Apelujemo na menadžment BHRT-a da u skladu sa svojim ovlastima preduzme hitne mjere i promptno pokrene postupak smjene odgovornih.

Također, od menadžmenta BHRT-a zahtijevamo da saopšti informaciju o reorganizaciji i sistematizaciji u BHRT-u, o kojoj saznajemo na hodnicima, te da prije usvajanja upozna i konsultuje i predstavnike Sindikalne organizacije BHRT-a, navodi se u saopćenju Upravnog odbora ovog sindikata.

(UO SOBHRT/Megafon)

Pročitajte i ovo Urednici BHT-a drastično zloupotrijebili izjavu sagovornice i odbili objaviti reagiranje

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.