Ponedjeljak, 27 Maja

Odgovorili iz Komore doktora medicine RS o slučaju dr. Mraovića

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dr. Nebojša Mraović iz Brčkog, kako smo već pisali, koji je eksperimentisao na ukradenim kostima žrtava genocida a potom ih sakrio u dvorištu, još uvijek je slobodan čovjek i protiv njega nije pokrenuta niti jedna sankcija pravosudnih organa, kao ni nadležne ljekarske komore. Postoje indicije da Mraović i dalje neometano obavlja ljekarsku praksu.

Autor: Nermina Šunj Kušljugić

Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine objavio je 30. januara da je DNK analizom utvrđeno da kosti pronađene zabetonirane u fontani, u dvorištu porodične kuće brčanskog otopeda dr. Nebojše Mraovića, pripadaju dvjema žrtvama genocida u Srebrenici. Cijela je priča o skrivenim kostima u dvorištu, podsjetimo, razotkrivena nakon prijave Mraovićeve porodice, što on nije demantirao, već je kazao da je kosti koristio za medicinska istraživanja.

VEZANI TEKST: Dr. Mraović koji je eksperimentisao na ukradenim kostima žrtava genocida, još uvijek je slobodan čovjek

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su nakon objave iz Instituta za Megafon kazali da čekaju dodatne informacije iz Instituta, a da već postoji predmet o dr. Mraoviću te da će Tužilaštvo u narednom periodu donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu potrebnim radi donošenja tužiteljske odluke.

Nakon potvrde DNK analize, poslali smo upit i Komori doktora medicine Republike Srpske, na koji način će ta činjenica uticati na postupanje Komore prema ljekaru Mraoviću?
Da li će pokrenuti određene procedure prema dr. Mraoviću, odnosno, šta je Komora učinila odmah po saznanju da je Mraović koristio za istraživanje ljudske kosti za koje nije imao dopuštenje porodice i držao ih u svojoj kući?

Danas je Megafonu pristigao odgovor iz Komore.

“Komora doktora medicine Republike Srpske još uvijek nije dobila obavještenja nadležnih institucija povodom slučaja dr Mraovića“, odgovor je iz Komore koji je potpisala predsjednica dr. Ljiljana Tadić-Latinović.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.