Četvrtak, 13 Juna

Od Merhameta Švedske 76.000 KM za javne kuhinje u BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

”Merhamet“ Švedske obezbijedio je 76.000 KM za narodne kuhinje u Bosni i Hercegovini koje djeluju pod okriljem Muslimanskog dobrotvornog društva ”Merhamet“.

Predsjednik HO “Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac kazao je da je riječ o značajnoj pomoći iz Švedske, s obzirom na to da ”Merhamet“ svakodnevno hrani više od 8.000 socijalno ugroženih građana i njihovih porodica u svojih 46 javnih kuhinja i njihovim punktovima širom Bosne i Hercegovine.

“Troškovi naših kuhinja su zbog raznih poskupljenja umnogome porasli, tako da nam je svaka pomoć dobro došla, kako bismo našim korisnicima obezbijedili redovne i kvalitetne obroke. A Merhamet Švedske redovno pomaže rad naših kuhinja i druge naše aktivnosti čiji je cilj briga o najugroženijim kategorijama građana BiH”, kazao je Vrbanjac.

Naglasio je da je “Merhamet” Švedske, zahvaljujući njegovom predsjedniku Fehimu Haliloviću, veoma aktivna organizaciona jedinica Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” u inozemstvu.

Obezbjeđivanje sredstava za narodne kuhinje samo je jedan segment aktivnosti “Merhameta” Švedske. Svake godine ova organizacija obezbjeđuje više hiljada paketa za socijalno ugrožene građane u Bosni i Hercegovini, pomaže ramazanske aktivnosti Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”, stipendira djecu iz siromašnih porodica, te obezbjeđuje interventnu pomoć za ugrožene tokom elementarnih nepogoda.    

„Sve to uspijevamo zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima u Švedskoj, koji su uvijek spremni da pomognu svom narodu u Bosni i Hercegovini“, kazao je predsjednik „Merhameta“ Švedske Fehim Halilović.

(HO MDD Merhamet)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.