Subota, 25 Maja

Nazire li se kraj političke trakavice u Banovićima?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Načelnik Gutić najavio korištenje zakonske mogućnosti da proglasi Budžet, što je dobro zbog građana koji su mjesecima u finansijskoj blokadi, ali ne znači to da je pronađen modus za daljnje funkcioniranje nove-stare većine u OV i kompletnog života u Banovićima.

Autor: N. Š. K.

Trinaest vijećnika nove većine u Općinskom vijeću Banovići obavijestilo je aktuelno rukovodstvo OV da više neće prisustvovati sjednicama dok se ne izvrši smjena rukovodstva. Aktuelni predsjedavajući Robert Lapčević je zbog ranije prakse da sjednice budu prekinute zbog nedostatka kvoruma zakazao telefonsku sjednicu, no i ona je propala.

VEZANI TEKST:

Finansijska katastrofa u Banovićima: Uposlenici posuđuju pare da prežive do plate

Sudeći prema reakciji općinskog načelnika Bege Gutića, od sjednica nije ni imao velikih očekivanja. Nova većina mjesecima traži smjenu rukovodstva OV, a što bi u konačnici moglo da znači i opoziv načelnika. Načelnik Gutić najavio je da će iskoristiti zakonsku mogućnost i nakon 31. marta, odnosno po isteku 90 dana u kalendarskoj godini, donijeti Odluku o proglašenju Budžeta općine Banovići za 2024. godinu.

Istakao je da je dostavljanjem Prijedloga budžeta Općinskom vijeću na razmatranje izvršio sve svoje zakonske obaveze i kako je propao posljednji pokušaj da Vijeće razmatra i usvoji budžet Općine, smatra da su stvorene pretpostavke da to uradi općinski načelnik.

Značilo bi to konačnu deblokadu finansijskih tokova u Općini, ali sudeći prema, za sada nepomirljivim političkim stavovima SAD I PDA Banovići, ne znači to kraj političke trakavice koja koči sve vitalne procese na području Banovića.

VEZANI TEKSTOVI:

Četvrti pokušaj deblokade rada OV Banovići: Sindikalci najavili dolazak na sjednicu

Zbog blokiranih plata javnoj upravi, sindikalci najavili dolazak na sjednicu OV Banovići

Prekinuta vanredna sjednica OV Banovići, Općina i dalje „u blokadi“

Novi pokušaj deblokade OV Banovići, danas vanredna sjednica

Održan Kolegij Oćinskog vijeća Banovići, hoće li u četvrtak biti deblokiran rad Općine?

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.