Utorak, 21 Maja

Novi pokušaj deblokade OV Banovići, danas vanredna sjednica

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Kolegij Općinskog vijeća Banovići napravio je iskorak u deblokadi rada Vijeća i općinskog organa uprave te za vanrednu sjednicu, koja je sazvana na inicijativu 13 vijećnika, predložio razmatranje samo dvije tačke dnevnog reda, a upravo u cilju otklanjanja dosadašnjih blokada i omogućavanja normalnog funkcionisanja Općine, saopćeno je na službenoj internet stranici Općine Banovići.

Na vanrednoj sjednici trebale bi biti razmatrani Odluka o privremenom finansiranju općine Banovići za period 01.01.2024.-31.03.2024. godine i Prijedlog zaključka Općinskog vijeća Banovići kojim se Komisija za izbor i imenovanje zadužuje da u skladu sa Statutom općine Banovići i Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Banovići provede procedure za izbor i imenovanje predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV Banovići.

Predsjedavajući Robert Lapčević vanrednu sjednicu je sazvao u 16 sati i 30 minuta.

U Općinskom vijeću Banovići formiran je i novi Klub vijećnika kojeg čine vijećnici Jasmin Mujić (SD BiH) i Adnan Okanović (nezavisni vijećnik), a čiji je predsjednik Mujić. Isti je u svojstvu predsjednika Kluba prisustvovao sjednici Kolegija OV Banovići.

(Općina Banovići)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.