Četvrtak, 30 Maja

Četvrti pokušaj deblokade rada OV Banovići: Sindikalci najavili dolazak na sjednicu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjedavajući Općinskog vijeća Robert Lapčević zakazao je novu vanrednu sjednicu OV Banovići u poslijepodnevnim satima. Sjednica je sazvana na inicijativu načelnika Bege Gutića a na zahtjev Sindikalne organizacije općine Banovići.

Autor: N. Š. K.

Za novu vanrednu sjednicu Općinskog vijeća Banovići zakazanu za danas, 14. februara, Kolegij je predložio dnevni red sa dvije tačke, Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju općine Banovići za period 01.01.2024.-31.03.2024. godine i Odluka o stipendiranju učenika i studenata sa područja naše Općine za školsku/akademsku 2023./2024. godinu.

Kako je najavljeno, sjednici će prisustvovati predstavnici Sindikalne organizacije općine Banovići i Samir Kurtović, predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Riječ je o četvrtom pokušaju deblokade rada OV Banovići a sindikalna organizacija obratila se načelniku, predsjedavajućem i predsjednicima klubova vijećnika u Vijeću sa zahtjevom za deblokadu funkcionisanja općinskog organa uprave općine Banovići, te od istih zatražila da u tom pravcu daju svoj doprinos. Kako su naveli, trenutna blokada direktno utiče na ostvarivanje prava na plaću zaposlenika u općinskom organu uprave i u javnim ustanovama, onemogućuje izvršavanje osnovnih radnih obaveza radnika, kao i ostvarivanje prava građana pred općinskim organom uprave.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.