Nedjelja, 21 Aprila

Dodijeljen posao izrade idejnog projekta postrojenja za tretman pitke vode u Lukavcu: Počinje rješavanje višedecenijskog problema 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rok za izradu idejnog projekta i studije izvodljivosti je 180 kalendarskih dana, a dokumentaciju će prema potpisanom ugovoru raditi dvije firme, domaća JP Spreča DD Tuzla i češka firma  PROVOD S.R.O.

Autor: N. Š. K.

Predstavnici Grada Lukavca potpisali su 16. marta sa dvije odabrane firme ugovor za izradu idejnog projekta i studije izvodljivosti za izgradnju novih postrojenja za pripremu sirove i tretman  pitke vode za potrebe centralnog vodovodnog sistema Lukavac.

Time, nakon godina čekanja građana Lukavca, počinje realizacija ovog, kako je ranije za Megafon kazao gradonačelnik Edin Delić, najvažnijeg projekta.

Vezani tekst:

Građani Lukavca još čekaju pitku vodu

Rok za izradu idejnog projekta i studije izvodljivosti je 180 kalendarskih dana, a dokumentaciju će prema potpisanom ugovoru raditi dvije firme, domaća JP Spreča DD Tuzla i češka firma  PROVOD S.R.O.

Ugovor je vrijedan 152.990 KM bez PDV-a.

Građani Lukavca godinama imaju problem sa vodosnabdijevanjem te se ovaj projekat smatra generacijskim.

Jezero Modrac (Foto: Megafon arhiv/Autor: M.T.)

Na lokalitetu u blizini jezera Modrac planirana je izgradnja Fabrike vode, čime bi konačno bio riješen višedecenijski problem vodosnabdijevanja Grada Lukavca pitkom vodom. U cijeli projekat, na kojem radi gradska uprava, podršku su obećali iz Vlade TK. Proces ide sporo, podrazumijeva mnogo dokumentacije, novca i političkog dogovora.

Preuzimanje sadržaja Megafona je dozvoljeno, uz obavezno navođenje izvora i autora teksta.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.