Petak, 14 Juna

ZZJZ FBiH: 6. i 7. septembra kantonima stiže 69.978 doza Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm vakcina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine objavio je plan distribucije dodatnih doza vakcina kantonima u Federaciji za 6. i 7. septembar 2021. godine.

Planirana je distribucija ukupno 69.978 vakcina AstraZeneca, Pfizer i Sinopharm.

Najviše distribuiranih vakcina, 37.150 doza, bit će AstraZeneca predviđenih za revakcinaciju.

Svi kantoni u Federaciju dobit će i Pfizer vakcine, 17.100 za vakcinaciju prvom dozom a za drugu dozu predviđena je distribucija 2.928 doza. Doze Pfizera predviđene za revakcinaciju jedino neće biti dostavljene u Posavski kanton.

Vakcine Sinopharm za prvu dozu, ukupno 12.800, bit će distribuirane u Unsko-sanski, Posavski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski i Hercegovačko-neretvanski kanton.

Detaljan plan distribucije i količine raspoloživih vakcina u kantonima možete pogledati u tabeli:

(Izvor: ZZJZ FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.