Utorak, 21 Maja

Za Općine Doboj Istok, Banovići i Sapna energijski efikasna javna rasvjeta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je 22. aprila ugovore sa načelnicima općina Doboj Istok, Banovići i Sapna o odobravanju sredstava za sufinansiranje projekata energijski efikasne i ekološke javne rasvjete.

Vrijednost sva tri ugovora je 186.000 KM.

Ministrica je ovom prilikom naglasila da su ove jedinice lokalne samouprave sa područja TK opravdale sredstva u 2023. godini i samim tim stekle pravo na povlačenje sredstava iz ove godine, osigurana na osnovu Programa raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada.

„Mi smo ove godine primijenili i preporuke revizije i samim time imamo i povećane iznose za nerazvijene općine. Riječ o općinama Doboj Istok i Sapna koje su dobile dodatnih 15.000 KM za projekte kapitalnih investicija. Općine su se odlučile da ta sredstva ulože u energijski efikasnu led rasvjetu“, kazala je ministrica Ajšić.

Zahvalivši resornom ministarstvu načelnik Općine Doboj Istok Kemal Bratić je kazao da će pored sredstava Ministarstva protornog uređenja i zaštite okolice TK i Općina Doboj Istok učestvovati u finansiranju.

„Ukupna sredstva ćemo iskoristiti za zamjenu dotrajale i staromodne rasvjete modernom led rasvjetom i na taj način smanjiti ogromne troškove za rasvjetu za naš skromni budžet. Ministarstvo je odobrilo 55.000  KM a mi ćemo izdvojiti 30-40 hiljada KM također iz svog budžeta“, kazao je načelnik Bratić.

(Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.