Subota, 25 Maja

Vujović: Država se gradi sa mladim ljudima koji će stvarati njenu istoriju

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Žarko Vujović, predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti.

Tokom današnjeg performansa na Trgu slobode u Tuzli, manifestaciji kojom je, između ostalog, Tuzlanski kanton obilježio Dan nezavisnosti kazao je da je riječ o jednom od najznačajnijih datuma u istoriji Bosne i Hercegovine. Prije 32 godine na Referendumu je odlučeno da Bosna i Hercegovine bude samostalna, nezavisna zemlja, kako je kazao, uprkos svim nedaćama, ratu, agresiji, razaranjima.

„Bosna i Hercegovina je obnovljena, izgrađuje se društvo, jačaju institucije, ali značaj ovog datuma pokazje ova omladina ovdje, samosvijest i želja da učestvuju u izgradnji budućeg bosanskohercegovačkog društva i države. Danas je ovdje oko 10.000 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja TK i ovo je prilika da pokažemo svim ostalim gradovima u BiH i sa Trga slobode pošaljemo poruku da se na ovakav način brane institucije, na ovakav način se gradi država sa mladim ljudima koji će u budućnosti stvarati njenu istoriju, koji će je uvesti u društvo evropskih država i civiliziranih naroda i građana“, kazao je Žarko Vujović.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.