Subota, 25 Maja

Vlada TK: Za naučnoistraživačke radove 599.000 KM

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona je danas utvrdila uslove, kriterije i postupak dodjele sredstava za sufinansiranje programa putem kojih se ostvaruju opći interesi i strateški ciljevi u naučnoistraživačkom radu Tuzlanskog kantona.

Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kanskog kantona za 2024. godinu su predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 599.000 KM, od čega je 200.000 KM ili 33,4% planirano za program osnovnih, primijenjenih i razvojnih istraživanja (naučnoistraživački projekti), 38.000 KM ili 6,3% za program osposobljavanja mladih nadarenih za naučnoistraživački rad, 6.000 KM ili 1% za program usavršavanja naučnoistraživačkog kadra, 20.000 KM ili 3,3% za program izdavanja naučnih publikacija, 50.000 KM ili 8,4% za program održavanja naučnih skupova, 200.000 KM ili 33,4% za program obezbjeđivanja i održavanja naučnoistraživačke opreme i prostora za naučnoistraživački rad i 85.000 KM ili 14,2% za finaliziranje dodijeljeni, a nerealiziranih sredstava iz 2023. godine.

Navedena sredstva dodjeljivat će se putem javnog poziva, izuzev za program koji se odnosi na finansiranje projekata odobrenih u prošloj godini, a koji još uvijek nisu u cjelosti realizirani. Nakon što Ministarstvo utvrdi tekst javnog poziva, poziv će biti objavljen na zvaničnoj web stranici Vlade TK.

(Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.