Četvrtak, 30 Maja

Vlada TK predložila svoje članove komisije za nabavku linernog akceleratora u UKC-u Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici utvrdila prijedlog članova Komisije za javnu nabavku medicinske opreme na JZU UKC Tuzla, u ime Vlade TK. Radi se o Komisiji, koju će imenovati Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla, za nabavku linernog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom, fantomom za provjeru fizičkih mjerenja, saopćeno je iz Vlade TK.

Podsjetimo, već godinu je onkološkim pacijentima u UKC Tuzla uskraćeno lijećenje jer nema uređaja za radioterapiju sa pratećom opremom, a dosadašnje nabavke su zbog žalbe ponuđača, pšrošpale. Za ovu životno važnu opremu u UKC Tuzla postoji osigurano oko 10 miliona KM. 

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.