Subota, 25 Maja

Vlada TK pokrovitelj kvalifikacione košarkaške utakmice BiH – Francuska

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada Tuzlanskog kantona bit će pokrovitelj domaćinstva kvalifikacione utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske, na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025, potvrđeno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica će se igrati 26. februara u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“.

Premijer Halilagić je u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu i reprezentativcima u Tuzlu i Tuzlanski kanton.

„Kao i više puta do sada, svaki put sa velikim ushićenjem dočekujemo naše reprezentativce, bilo o kojem sportu da se radi. Imajući u vidu da je Tuzla posebno poznata kada je u pitanju podrška i atmosfera na košarkaškim utakmicama, ljubav prema Reprezentaciji, atraktivnost našeg protivnika, te važnost samog duela, domaćinstvo ovog susreta nam čini posebnu privilegiju. Po našoj, sada već ustaljenoj praksi, Vlada Tuzlanskog kantona će podržati Košarkaški savez, kako u finansijskom, tako i u drugim aspektima organizacije ovog meča“, kazao je danas premijer Halilagić.

Sastanak u kabinetu premijera TK (Foto: Press Vlade TK)

Ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić istaknuo je da Vlada Tuzlanskog kantona zadnjih godina pokazuje poseban sluh za razvoj sporta.

„Uz kontinuirano povećanje sredstava za podršku razvoja sporta, što je planirano i ovogodišnjim budžetom, ove godine, u cilju povećanja transparentnosti postupka dodjele sredstava za podršku sportu, uskoro objavljujemo registar sportskih organizacija na području Kantona, te uvodimo i dvostepenost u odlučivanju pri dodjeli sredstava podrške. Sve to pokazuje da s ponosom ulažemo u sport i sportsko – pedagoški  rad sa mladima, ali i da uvodimo više reda u ovu oblast“, kazao je Gazdić.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Aid Berbić se ovom prilikom u ime Košarkaškog saveza zahvalio na iskazanoj spremnosti za podršku, dosadašnjim ulaganjima Vlade TK u sport.

U ime košarkaškog saveza današnjem sastanku prisustvovao je i trener u košarkaškoj reprezentaciji BiH Goran Firić, te generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović.

Reprezentativci su sa okupljanjem u Tuzli počeli jučer, a kvalifikacioni ciklus se otvara susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pred publikom u tuzlanskom Mejdanu, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.