Utorak, 21 Maja

Vlada TK odobrila isplatu pomoći budžetskim korisnicima zbog inflatornog rasta cijena

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se utvrđuje pravo na isplatu pomoći iz sredstva Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu u iznosu 300 KM uslijed inflatornog rasta cijena.

Pravo na pomoć ima lice koje ima zasnovan radni odnos i koje je zatečeno u radnom odnosu kod budžetskog korisnika Tuzlanskog kantona na dan isplate novčanog iznosa, izuzev izabranih dužnosnika i nosilaca izvršnih funkcija u smislu Zakona o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u organima zakonodavne i izvršne vlasti Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.