Nedjelja, 21 Aprila

Vlada TK je pokrovitelj Izbora sportiste godine, podrška Sportskom savezu TK

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za kulturu, sport i mlade TK Damir Gazdić primili su danas predsjednika UO i generalnog sekretara Sportskog saveza TK Branimira Mikića i Jadrana Lasetovića te izvršnog producenta manifestacije „Izbor sportiste godine 2023.“ Nedima Ćudića s kojima su razgovarali o ovom sportsko-kulturnom događaju.

Vlada Tuzlanskog kantona i ove je godine pokrovitelj izbora najuspješnijih sportista i ekipa te su gosti i zvanično uručili pozivnice za ovogodišnju 30. jubilarnu manifestaciju.

„Trideseti izbor najboljih u sportu na području TK kruna je rada Sportskog saveza“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić napomenuvši da će „Vlada TK nastojati obezbijediti što više sredstava za sport ali i urediti način da ta sredstva dođu u prave ruke“

Ovog je mišljenja i resorni ministar Gazdić naglasivši da Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK želi nastaviti u smjeru boljeg funkcionisanja i podrške sportistima.

„U 2024. godini nas očekuje blago povećanje ulaganja u sport i mlade a do kraja februara trebao bi izaći i registar onih koji se bave sportom“, kazao je ovom prilikom ministar Gazdić te naglasio da resorno ministarstvo ide ka olakšavanju procedura i smanjenja „papirologije“ kada su u pitanju prijave na javne pozive.

Izbor sportiste Tuzlanskog kantona bit će održan 30. put, a kroz dodjelu priznanja u 13 kategorija bit će predstavljeni najbolji pojedinci i klubovi koji su ostvarili zapažene sportske rezultate u 2023. godini.

(Vlada TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.