Četvrtak, 30 Maja

Vlada TK će podržati odigravanje rukometne utakmice reprezentacija BiH i Portugala

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića, sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Nedimom Arnautovićem i članom Upravnog odbora Saveza Nedimom Musićem.

Podsjećamo, u baražu će reprezentacija Bosne i Hercegovine snagu odmjeriti sa reprezentacijom Portugala. Prva utakmica igra se 8. maja u Porugalu, a uzvratna je 12. maja u 17 sati u SKPC „Mejdan“ u Tuzli.

„Tuzla  će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu. Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice“, kazao je premijer Halilagić.

„Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam“, riječi su premijera Halilagića, koji je i dodao da će utakmica biti prilika da još masovnije istaknemo naše  zastave i plavo žute bosanskohercegovačke boje, te je izrazio nadu da ćemo nakon te druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, saopćeno je iz Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.