Subota, 22 Juna

Vlada TK: 150.000 KM za Opću bolnicu „Dr. Mustafa Beganović“ u Gračanici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

S ciljem pružanja dalje podrške stabilizaciji i daljem razvoju zdravstvenog sistema i uopće podizanja zdravstvene zaštite stanovništva Tuzlanskog kantona na viši nivo, Vlada je danas dala saglasnost na tekst Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme između Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i JZU Opća bolnica Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica. Shodno ovom ugovoru, Vlada Tuzlanskog kantona će Općoj bolnici u Gračanici, putem Ministarstva zdravstva staviti na raspolaganje 150.000 KM u svrhu sufinansiranja nabavke medicinske opreme.

U ovoj nabavci, Bolnica će osigurati dodatnih 15.000 KM, a od dodijeljenih sredstava Opća bolnica Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica će nabaviti automatizovani biohemijski analizator, analizator elektrolita – jonometar, hematološki analizator sa opcijom za retikulocite i tjelesne tekućine, te hirurški operacioni stol.

(Izvor: Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.