Četvrtak, 13 Juna

Vlada TK: 1.500 KM jednokratno porodicama za treće dijete rođeno u 2022. godini

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela odluku o iznosu dječijeg dodatka u 2022. godini u visini 30 KM po jednom djetetu mjesečno, izuzimajući porodice sa troje i više djece za koje se dječiji dodatak utvrđuje u visini od 48 KM.

Vlada je također donijela Odluku o visini jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Odlukom je utvrđena jednokratna novčana pomoć za opremu novorođenog djeteta u visini od 20% prosječne plaće u Tuzlanskom kantonu za prvih deset mjeseci 2021. godine u iznosu od 180 KM. Pravo na ovu pomoć imaju porodice čiji mjesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi iznos od 25% prosječne plaće u Tuzlanskom kantonu iz 2021. godine.

Budući da je pomoć nezaposlenim majkama porodiljama neophodna radi pojačane ishrane za majke porodilje i pravilnog procesa odrastanja djece u periodu dojenjaVlada TK donijela je Odluku o utvrđivanju novčane pomoći u prehrani djeteta do šest mjeseci. Ovim je utvrđen iznos novčane pomoći na ime prehrane djeteta do šest mjeseci za nezaposlene majke porodilje čiji prihod po članu domaćinstva ne prelazi iznos od 25% prosječne plaće u Tuzlanskom kantonu iz 2021. godine, u visini od 90 KM mjesečno po djetetu.

Vlada TK utvrdila je iznos jednokratne novčane pomoći za roditelje sa troje i više djece u visini od 1.500 KM. Pravo na jednokratnu pomoć mogu ostvariti roditelji za treće i svako slijedeće dijete rođeno u 2022. godini.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.