Ponedjeljak, 22 Aprila

Vlada FBiH: Za poljoprivrednike 1.400.000 litara dizel goriva iz robnih rezervi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalne direkcije robnih rezervi, na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju poljoprivrednicima na trajno korištenje bez naknade 1.400.000 litara dizel goriva iz postojećih zaliha federalnih robnih rezervi. Radi hitne intervencije izazvane rastom cijena energenata na tržištu FBiH, poljoprivredni proizvođači dobit će 50 litara goriva po hektaru a prema zvaničnim spiskovima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i kantonalnih vlada.

Ovu podršku mogu ostvariti poljoprivredni proizvođači koji su u prošloj godini ostvarili podršku po hektaru obradive površine na federalnom ili kantonalnom nivou, a koji su ažurirali podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata, te prijavili proizvodnju u 2022. godini, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Maksimalan iznos podrške ne može biti veći od one ostvarene za broj hektara obrađene površine u 2021. godini.

(Izvor: Press Vlade FBiH)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.