Subota, 22 Juna

Vlada FBiH traži da Pravobranilaštvo preispita ugovor sa firmom Srebrena malina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je danas primila k znanju izvještaj o javnim nabavkama Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) od perioda proglašenja stanja prirodne nesreće, a koji je Vladi tek jučer dostavljen.

Vlada je zadužila Federalno pravobranilaštvo da preispita sporni ugovor između FUCZ i firme „F.H. Srebrena malina“ o nabavci respiratora iz Kine, a u okviru toga i da preispita i mogućnost poništavanja ugovora.

Konstatovano je da je sav materijal o nabavkama kojim je raspolagala Vlada predat Tužilaštvu BiH koje vodi istragu o ovom slučaju.

Informacija sa dokumentacijom o nabavkama bit će proslijeđena u oba doma Federalnog parlamenta.

Izvor: N1

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.