Subota, 22 Juna

Vico Zeljković naredne četiri godine na čelu Nogometnog saveza BiH

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.K.

U Sarajevu je danas održana redovna i izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Sjednicom je predsjedavao potpredsjednik NS/FS BiH Milorad Sofrenić, zbog odsustva aktuelnog predsjednika Elvedina Begića. Na čelu NS BiH u naredne četiri godine biće Vico Zeljković (FS RS).

Prošlogodišnji prihodi Nogometnog saveza 20,9 miliona KM

Na izbornoj sjednici Generalne skupštine izabrano je 15 članova Izvršnog odbora NS BiH: Azmir Husić (Tuzlanski kanton), Midhat Sarajčić (Srednjobosanski kanton), Muris Jabandžić (Zeničko-dobojski kanton), Muhidin Raščić (Bosansko-podrinjski kanton), Irfan Durić (Unsko-sanski kanton), Fuad Čolpa (Kanton Sarajevo), Ivan Beus (Hercegovačko-neretvanska županija), Dragan Soldo (Zapadno-hercegovačka županija), Ivan Perić (Kanton 10), Ivo Ivkić (Posavski kanton), Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Vico Zeljković (svi FSRS).

Sjednici je prisustvovalo 59 od 60 delegata te je Skupština imala potrebni kvorum za rad i donošenje odluka.

Na redovnoj sjednici jednoglasno su usvojeni: Izvještaj o radu,  Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda, Revizorski izvještaj, kao i Plan prihoda i rashoda NS/FS BiH za 2020. godinu;

Prihodi NS/FS u 2020. godini su iznosili 20.957.000 KM, a rashodi 20.610.600 KM. Dobit je iznosila 346.000 KM. Planirani prihodi za narednu godinu bi trebali iznositi  27.336.000 KM, a rashodi 26.980.400 KM.

Sjednica je u jednom trenutku nakratko prekinuta jer „upala“ Sanitarna inspekcija. Od delegata je zatraženo da stave medicinske maske na lice kao i da oni koji su glasali napuste salu s obzirom na to da se u sali nalazilo više osoba nego što epidemiološke mjere dozvoljavaju.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.