Subota, 25 Maja

Vatrogasci na području TK danima gase požare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su imale trinaest intervencija na gašenju požara.

PVJ Lukavac je imala tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja u naselju Smoluća 5 duluma i naselju Devetak dvije intervencije na oko 5 duluma.

Četiri intervencije imala je PVB Tuzla u naselju Divkovići gorjela je veća površima niskog rastinja, manje površine niskog rastinja gorjele su u naseljima Šljivice, Moluhe a u naselju Donja Grabovica gorio je pomoćni objekat.

DVJ Doboj Istok imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja i šume ukupne površine od oko 1Ha na području MZ Klokotnica lokalitet Zavodica.

DVJ Sapna je imala intervenciju na gašenje požara niskog rastinja i šume ukupne površine 200 duluma. Zbog sumnje na aktivno minsko polje DVJ Sapna je sprečavala širenje požara na okolne parcele a sam požar unutar minskog polja se sam ugasio.

PVJ Kalesija imala je četiri intervencije na gašenju požara niskog rastinja manje površine na lokalitetima Zolje, Hrvačići, Lešovine i Vukovije.

(KUCZ)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.