Subota, 25 Maja

Utvrđen plan upisa u srednje škole Tuzlanskog kantona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Vlada je danas utvrdila Plan upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2024/2025. godinu. Ovim dokumentom omogućava se upis 5.328 učenika u 29 srednjih škola Tuzlanskog kantona.

Ovakav Plan upisa učenika, koji predviđa 1.246 mjesta više u srednjim školama u odnosu na broj učenika koji završavaju osnovne škole, omogućit će svim učenicima, koji završavaju osnovno obrazovanje, a njih je u ovoj školskoj godini na području Tuzlanskog kantona 4.058 da nastave obrazovanje u nekoj od srednjih škola Tuzlanskog kantona, u skladu sa postignutim uspjehom u osnovnoj školi, ličnim interesima i sposobnostima, kao i mogućnostima škola.

Prijedlogom Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2024/2025. godinu, učenicima se nudi upis u 140 razreda (gimnazije i tehničkih škola) i to: 27 odjeljenja gimnazije, 23 odjeljenja medicinska sestra-tehničar-opći smjer, farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar, pedijatrijska sestra-tehničar, stomatološka sestra tehničar i zubni tehničar, 19 odjeljenja elektrotehničara, 16 odjeljenja mašinskih tehničara, 20 odjeljenja ekonomskih tehničara, 7 odjeljenja saobraćajnih treničara, 6 odjeljenja građevinskih tehničara, 2 odjeljenja rudarskihg tehničara, 3 odjeljenja poljoprivrednih i šumarskih tehničara, 2 odjeljenja ugostiteljskog tehničara, 2 odjeljenje prehrambenog tehničara,8 odjeljenja hemijskog tehničara, 1 odjeljenje tekstilnog tehničara, 2 odjeljenja veterinaskog tehničara, 1 odjeljenje kozmetičarskog tehničara, 3 odjeljenja umjetničkih tehničara, te 81 odjeljenje stručne škole (III stepen stručne spreme), saopćeno je nakon današnje sjednice Vlade TK.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.