Subota, 25 Maja

Uskoro ističe mjera pritvora policajcu Elvisu Ćustendilu zbog ubistva Amre Kahrimanović

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Optužnica protiv Ćustendila još nije podignuta, mjera pritvora će vjerovatno biti produžena, a za sada još nema informacija u kojoj je fazi istraga.

Autor: N. Š. K.

Za sedmicu ističe jednomjesečni pritvor za Elvisa Ćustendila iz Tuzle, policijskog službenika MUP-a TK, zbog postojanja osnovane sumnje da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima počinio brutalno ubistvo Amre Kahrimanović.

Jednomjesečni pritvor je 10. februara potvrdio sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla, a na osnovu prijedloga postupajućeg tužioca iz kantonalnog Tužilaštva.

Dva dana kasnije je objavljeno da Federalna uprava policije preuzima istragu ubistva, a za odmah je formiran tim inspektora.

Optužnica protiv Ćustendila još nije podignuta, mjera pritvora će vjerovatno biti produžena i za sada još nema informacija u kojoj je fazi istraga.

U međuvremenu su članovi Amrine porodice, 27. februara, u Skupštinu Tuzlanskog kantona ponovo predali Građansku inicijativu koju je potpisalo više od 5 hiljada građanki i građana Tuzle kojom traže ponovno sazivanje sjednice Skupštine TK, odnosno smjene odgovrnih za sistemske propuste koji su prethodili ubistvu 7. februara.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.