Subota, 22 Juna

Ukinuta sporna odluka: Vlada FBiH 21 milion KM preusmjerila za nabavku opreme za borbu protiv koronavirusa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je danas, na prijedlog federalnog premijera Fadila Novalića stavila van snage odluku o raspodjeli  21 milion KM nižim nivoima vlasti i fondovima – kantonima, općinama i gradovima i ta sredstva preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa – COVID 19, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo finansija je zaduženo da 21 milion KM s Tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – kantonima i općinama usmjeri u Tekuću rezervu Vlade FBiH, a Vlada FBiH će ova sredstva preusmjeriti na Federalno ministarstvo zdravstva za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa.

Raspodjelu nabavljene medicinske i druge opreme od ovih sredstava vršit će kantonalni zavodi za javno zdravstvo, vodeći se kriterijem broja stanovnika, izjavio je premijer Novalić.

Podsjetimo, Vladina martovska odluka o raspodjeli novca iz Budžeta za 2020. godinu za niže nivoe vlasti, bila je ovih dana na meti brojnih kritika jer je predviđala diskriminatoran način raspodjele novca za područja najviše pogođena pandemijom koronavirusa.

Izvor: FENA

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.