Srijeda, 29 Maja

UKC Tuzla: Obilježen Međunarodni dan djece oboljele i izliječene od raka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

Povodom Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uz podršku Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” organizovano je niz aktivnosti.

Uz predstavnike Predškolske ustanove Aladin, Gorske služba spašavanja Lukavac i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuzla, na platou Klinike za dječije bolesti djeca su uz recitaciju i dječije pjesmice pozdravili mališane koji se nalaze na bolničkom liječenju, dok su predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz svog vatrogasnog vozila uručivali poklone hospitaliziranim pacijentima koje su im pripremili mališani iz Predškolske ustanove Aladin, a poklone Udruženja Pipol s krova zgrade spustili su pripadnici Gorske službe spašavanja Lukavac.

Doktorica Odjeljenja za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti, Lejla Dostović se zahvalila predstavnicima udruženja i istakla značaj društvenog angažmana i pružanja podrške djeci oboljeloj od hematoloških i onkoloških oboljenja. Prema njenim riječima incidnca oboljelih od onkoloških oboljenja je 12 do 15 novootkrivenih u toku godine. Trenutno na Odjeljenju hematologije i onkologije Klinike za dječije bolesti leži šestero djece dok se oko 30 nalazi na kućnom tretmanu ili u pripremi.

Iz Udruženja PIPOL su istakli da obilježavanje 15. februara za cilj ima širenje društvene svijesti i jačanje društvene brige o djeci oboljeloj i izliječenoj od raka.

“U današnjim aktivnostima su nam pomogli brojni prijatelji koji su našim mališanima hospitaliziranim na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju uručili brojne poklone koji će im donijeti radost i sreću na lica, a zajedno sa njima i njihovim mamama, koje takođe nismo zaboravili”, rekla je u svom obraćanju Amra Saračević, predsjednica udruženja PIPOL.

(UKC Tuzla)

Megafon.ba

 

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.