Petak, 14 Juna

UKC RS: Ima 35 miliona KM za parking a sanitetsko vozilo može i polovno

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N.Š.K.

U krugu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) već se radi na izgradnji velikog parkinga za kojeg je, najavljujući projekat (u jeku borbe protiv pandemije virusa Covid -19), direktor UKC -a Vlado Đajić kazao da će biti najsavremeniji u Evropi.

Đajić se tada našao na meti propitivanja medija i dijela opozicije u RS -u jer se procjenjuje da će izgradnja parkinga koštati oko 35 miliona KM.

Iz uprave klinike su se pravdali potrebom pacijenata i činjenicom da je riječ o najvećoj zdravstvenoj ustanovi u ovom bh. entitetu.

U UKC-u RS, međutim, nisu jednako tako široke ruke prema pacijentima kada je u pitanju nabavka sanitetskih vozila. U aprilu je (u jeku borbe protiv pandemije) raspisan tender za nabavku ovih vozila, ali je odlučeno da se kupe polovna a ne nova vozila.

Jedno od pomenutih vozila u sklopu tog tendera kupljeno je 26. juna od prijedorske firme TOPICCOMPANY za 55.800 KM bez PDV-a.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.