Utorak, 21 Maja

Ubijena žena u Tuzli, uhapšen policajac E. Ć.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon što je pucao u žensku osobu, počinilac je pobjegao s lica mjesta, ali je veoma brzo uhapšen i nad njim se već vrši kriminalistička obrada.

Autor: N. Š. K.

Policijska uprava Tuzla, PS Istok je sinoć u 20 sati i 55 minuta zaprimila prijavu da je u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave, te je utvrđeno da je muškarac upotrebom vatrenog oružja – pištolja nanio povrede ženskoj osobi, A.K., rođena 1972.godine iz Tuzle usljed kojih je ista podlegla. Smrt A.K. je konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla, saopćeno je iz MUP-a TK.

Osumnjičeni E.Ć., rođen 1973.godine iz Tuzle (policijski službenik Uprave policije MUP TK-a) se udaljio sa lica mjesta, nakon čega je brzom intervencijom policijskih službenika Jedinice policije za specijalnu podršku pronađen i istom je oduzeta sloboda.

Uviđaj su na licu mjesta, uz prisustvo i pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, izvršili policijski službenici Odsjeka za opći kriminalitet Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. E.Ć. će, nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz PU MUP-a TK.

(MUP TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.