Subota, 25 Maja

U završnici projekat energetske efikasnosti u Klinici za interne bolesti UKC Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u toku je završna faza radova na projektu energetske efikasnosti na Klinici za interne bolesti.

U okviru ovog projekta kojeg provodi BEEP implementacijska jedinica Federalnog ministarstva prostornog uređenja, na Klinici za interne bolesti UKC Tuzla izvode se zamjena svih vanjskih prozora i vrata novom PVC stolarijom sa poboljšanim karakteristikama koeficijenta prolaska toplote. Radi se nova termo fasada po ETICS sistemu sa slojem termoizolacije od 10 cm, razvod nove gromobranske mreže, te unutrašnji radovi na obradi oko novougrađene stolarije.

Kako se može vidjeti, radovi su u završnoj fazi, a završetak je ranije bio planiran ovih dana.

Svi radovi su finansirani kreditnim sredstvima Svjetske banke preko Federalnog Ministarstva prostornog uređenja, a vrijednost projekta je oko 2.000.000 KM.

Kako je ranije rečeno iz UKC Tuzla, u završnoj fazi su i radovi na adaptaciji i rekonstrukciji kompletnog prostora Polikliničkog dijela sa Dnevnom bolnicom Klinike za  onkologiju i radioterapiju i Klinike za hematologiju UKC Tuzla koje izvodi kompanija Deling Tuzla.

Na objektu Gradina unutar kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla u toku su radovi na sanaciji ravnog krovu iznad operacionih sala. Sredstva, u iznosu od 66.000 KM, za realizaciju ovih aktivnosti osigurala je Vlada TK putem Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, kroz Akcioni plan energijske efikasnosti javnih objekata na području TK.

Također, u toku je i sanacija krovova na objektima vešeraja i kotlovnice, te portirnice na ulazu u krug kompleksa UKC Tuzla. Donator materijala je kompanija Disk Živinice, a izvođač radova Elektrocentar Petek Tuzla.

Završena je i adaptacija svih svlačionica koje koriste učenici i studenti koji pohađaju praktičnu nastavu u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Za dječiju igru spremno je i igralište ispred Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla. Nakon što je u kampanji Fondacije tuzlanske zajednice „Za igru i graju podržimo malu raju“ nekoliko desetina donatora prikupilo gotovo 30.000 KM, u parku ispred dječije bolnice instaliran je mobilijar sa zaštitnom podlogom.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.