Utorak, 21 Maja

U UN-u odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: N. Š. K.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija odgodila je da se izjasni o rezoluciji o Srebrenici koje je trebalo da se desi 2. maja.

Ovo je drugi put da se glasanje o rezoluciji pomjera, prvi put je glasanje trebalo biti 27. aprila, pa 2. maja.

Sada dolazi opet do pomjeranja zbog toga što nije napravljen konačni tekst te rezolucije, javio je novinar Al Jazeere Ivica Puljić.

Puljić je, također, rekao da “postoji nešto što se zove protokol u UN-u, gdje nijedna misija ne može uticati na ono što se odvija u samoj zgradi UN-a – je li Opšta skupština “terminski” bila sposobna za ovakvu vrstu sastanka?”.

Kao treće, treba uzeti u obzir ono što rade Srbija, Rusija a donekle i Kina u UN-u.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je uložio ama baš sve da spriječi usvajanje ove rezolucije. Rusija također pomaže, ustvari vodi sve to, kaže Puljić.

“Služe se tim diplomatskim političkim trikovima”, rekao je.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.