Nedjelja, 21 Aprila

U UKC Tuzla uspješno okončana tenderska procedura za uređaj za radioterapiju, izabran najbolji ponuđač  

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Nermina Šunj Kušljugić

Okončana je tenderska procedura za uređaj za radioterapiju za UKC Tuzla. Kako je za Megafon potvrđeno iz Službe za komunikacije UKC-a, od dvije pristigle ponude najboljom je proglašena ponuda INEL –MED iz Mostara.  

Tako se agonija onkoloških pacijenata s područja kantona koji su već duže od godinu radi terapije morali putovati u druge gradove, stotinama kilometara udaljene, privodi kraju. Rok za nabavku, instalaciju uređaja i obuku osoblja za rad na uređaju i pratećoj opremi je 120 dana, tako da bi prve radioterapije pacijenti na UKC mogli imati već u junu.

Nabavka košta 8.547.000 KM, a novac za nabavku linearnog akceleratora sa pratećom opremom, Vlada Tuzlanskog kantona je osigurala u septembru prošle godine.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.