Utorak, 21 Maja

U Tuzli održana protestna šetnja za Amru Kahrimanović

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

U Tuzli je danas u 12 sati organizovana mirna šetnja za ubijenu Amru Kahrimanović.

– Ovdje nema nikakve politike. Ovdje smo samo ja i moj sestrić. Borimo se za čast i dostojanstvo naše Amre. Uz nas su ljudi koji su obrazovani, kulturni, dostojanstveni… Za Skupštinu TK je sve ovo statistika i ovdje je riječ o njihovoj bahatoj borbi za fotelje. Nema prodaje, nastavljamo borbu i tražimo njihove ostavke. Ili ću se izboriti, zapamtite, ili ću umrijeti – rekao je Nedžad Kahrimanović, brat Amre Kahrimanović.

Potpisivanjem građanske peticije s današnje šetnje traži se ponovno zasjedanje Skupštine TK.

– Mi ćemo se boriti do kraja. Pozivamo na moralnu odgovornost. Ovdje nema mjesta za politiku i ovih dana nismo nikog pozvali ili prozvali iz političke stranke. Politike nema i nas politika ne interesuje. Imamo jasne ciljeve i molbe. Mi želimo da odgovorne osobe odgovaraju, krivično i pravno, ali pozivamo i na moralnu odgovornost – kazao je Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović.

Mirna šetnja imala je trasu kretanja od mjesta ubistva do platoa u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Građani i građanke nosili su transparnte “Pravda za Amru”, “Amra volimo te”, “Vrijedna ruža Tuzle”, “Ostavke”…

Amru Kahrimanović prošle sedmice je brutalno ubio Elvis Ćustendil, pripadnik MUP-a TK.

(Federalna.ba/Fena)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.