Srijeda, 29 Maja

U Tuzli na Dan džamija: Večer Kur'ana, mevluda i ilahija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autro: Megafon.ba

Povodom Dana džamija večeras će u džamiji Amber-Hatun džamiji (Tušanjska džamija) u Tuzli, a u organizaciji istoimenog džemata, biti održana Večer Kur'ana, mevluda i ilahija.

U programu koji počinje nakon akšam-namaza učestvuju hafiz Omer Zulić, doc.dr. hafiz Abdulaziz Drkić, Omer-ef. Nasić i Mumin-ef. Mumić kao i hor Medžlisa Islamke zajednice Tuzla „Gazi Turali-beg“.

Gost predavač će biti prof.dr. hafiz Safet Husejnović, profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici. Hafiz Husejnović je završio Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu, a potom dodiplomski studij na Fakultetu islamskog prava na Univerzitetu u Jordanu 2001. godine, a postdiplomski studij na Fakultetu islamskih nauka 2009. godine. Doktorirao je 2014. godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Više od 20 godina je obavljao dužnost imama i muallima. Muhaffiz je nekoliko mladih hafiza. Dobitnik je plakete prvog hafiza na Islamskoj pedagoškoj akademiji u Zenici, kao i priznanja za najboljeg muallima na području Zenice 2010. godine. Objavio je više radova i prijevoda.

(A.D./Preporod.info)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.