Ponedjeljak, 22 Aprila

U Tuzlanskom kantonu u posljednjih sedam dana 46 smrtnih ishoda od Covid-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autor: Megafon.ba

I pored blagog pada broja oboljelih od koronavirusa ne može se govoriti o smirivanju epidemiološke situacije, konstatirao je danas ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić na sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja pandemije COVID-19.

U posljednjih sedam dana bilo je 46 smrtnih ishoda a trenutno je 114 osoba hospitalizirano na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla, od čega 44 na Klinici za zarazne bolesti, 45 na Klinici za plućne bolesti i 25 pacijenata u respiratornom centru.

Prema riječima pomoćnika direktora za medicinske poslove UKC Tuzla Bahrudina Hadžiefendića, situacija je i dalje loša jer se broj umrlih ne smanjuje i od petka je zabilježen 21 smrtni ishod.

Evidentna je silazna putanja broja oboljelih i u Tuzli, pa je, prema riječima direktora Doma zdravlja „Dr Mustafa Šehović” Tuzla Suada Bijedića, trenutno 307 oboljelih. Još je jednom naglašeno da se vakcinacijom sprječava najgori ishod, što najbolje ilustrira tridesetak osoba sa područja Tuzle čiji simptomi COVID-19 zahvaljujući vakcinaciji imaju izuzetno blagu kliničku sliku.

U posljednjih sedam dana aplicirano je 6345 doza vakcina i proces vakcinacije još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, rečeno je na današnjem sastanku.

Na područje TK do sada je stiglo više od 245 800 doza a do sada je upotrijebljeno 222 000.

(Izvor: Press Vlade TK)

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.