Petak, 14 Juna

U Tuzlanskom kantonu formirano Savjetodavno tijelo za obrazovanje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesor Duvnjaković: „Zadaća Savjeta je da analizira stanje u visokom obrazovanju i predlaže, daje mišljenje i savjete organima koji odlučuju o tome, to su prije svega Ministarstvo, Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona”.

Autor: M. Tabaković

U Tuzlanskom kantonu je prvi put formirano Savjetodavno tijelo Vlade Tuzlanskog kantona u oblasti obrazovanja. Predsjednik Savjeta, profesor Prorodno- matematičkog fakulteta Univerziteta Tuzla, Enes Duvnjaković, kazao je za Megafon da Savjet, čiji je mandat naredne četiri godine, ima zadaću unaprijediti visoko obrazovanje na području TK, savjetima, mišljenjima i analizama.

ANALIZE I PRIJEDLOZI

“Savjet za visoko obrazovanje Tuzlanskog kantona nije uopšte postojao prije izmjena i dopuna Zakona iz septembra 2020. godine, tim izmjenama prvi put je predviđeno takvo jedno tijelo. Dakle, tamo je tačno navedeno šta su zadaće i uloga tog Savjeta, da analizira stanje u visokom obrazovanju i predlaže, daje mišljenje i savjete organima koji odlučuju o tome, to su prije svega Ministarstvo, Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona”, kazao je Duvnjaković.

Članovi Savjeta za visoko obrazovanje Tuzlanskog kantona  su pored profesora Duvnjakovića i Vedad Gurda, Vlatko Šeparović, Vesna Bratovčić, Edin Glogić, Sanela Dedić i Adanan Mešalić. Riječ je o profesorima sa visokoškolskih ustanova, javnih i privatnih, predstavnicima resornog  ministarstva te predstavniku privrede Tuzlanskog kantona.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.