Nedjelja, 21 Aprila

U srijedu otvaranje ponuda za uređaj za radioterapiju u UKC Tuzla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon ponovne žalbe ponuđača Siemens Medicine doo, u UKC Tuzla su uradili korekcije tenderske dokumentacije te je novo otvaranje ponuda zakazano 17. januara.

Autor: N. Š. K.

Onkološki pacijenti sa područja Tuzlanskog kantona i dalje čekaju nabavku uređaja za radioterapiju u UKC Tuzla. Ukoliko bi najnovija nabavka prošla bez problema, značilo bi to instaliranje uređaja najkasnije do ljeta, što pacijentima daje nadu da bi agonija kroz koju prolaze napokon mogla biti okončana.

Tender za nabavku uređaja za radioterapiju u UKC Tuzla bio je  raspisan 23. oktobra, a sredinom decembra bilo je predviđeno otvaranje ponuda. Međutim, ponovo se žalio dobavljač Siemens Medicine doo Sarajevo, kao i tokom prethodnog javnog poziva.

Vezani tekst:

Iz Siemens Medicine za Megafon: Žalili smo se na tender UKC Tuzla zbog istih razloga kao i prošli put

Denijal Tulumović, v.d. direktora UKC Tuzla je krajem decembra 2023. godine, kada im je službeno dostavljena žalba, kazao da je prihvaćen jedan žalbeni navod, da su urađene korekcije u specifikacijama i da će se ići u kupovinu uređaja sa nešto slabijim karakteristikama nego su prethodno tražili.

Rekao je da je novi rok za dostavljanje dokumentacije do 17. januara, kada se očekuje otvaranje ponuda.

Vezani tekst:

Ljudski život Vs milioni: Ko i zašto je srušio tender za nabavku uređaja za radioterapiju u UKC Tuzla?

Više od 100 onkoloških bolesnika s područja Tuzlanskog kantona čeka na terapije u UKC Tuzla i za to vrijeme putuju u Sarajevo, Zenicu i Mostar na terapije, što im je fizički i finansijski veoma zahtjevno i dodatno ugrožava zdravlje.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.