Subota, 25 Maja

U Srebrenici u julu prva međunarodna ljetna škola Studies genocida

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ljetna škola Studies genocida bit će održana od 5. do 12. jula. Učešće je besplatno, a prijave moguće do 31. marta.

Autor: N. Š. K.

Memorijalni centar Srebrenica prvi put organizuje međunarodnu ljetnu školu Studies genocida, od 5. do 12. jula 2024. godine u Potočarima/Srebrenica.

„Pozivamo studente historije, prava, političkih nauka, međunarodnih odnosa, ljudskih prava, novinarstva i drugih fakulteta/odsjeka vezanih za ovu temu da se prijave za učešće. Učestvovanjem na Ljetnoj školi učenici će imati priliku da se na potpuno novi način uključe u proučavanje genocida u Srebrenici. Istražit će značajne historijske lokalitete, saznati više o genocidu i razumjeti očuvanje kulture sjećanja u Memorijalnom centru Srebrenica. Predavači će biti uključeni stručnjaci za studije genocida iz Memorijalnog centra i gostujući profesori“, saopćeno je iz Memoriajlnog centra Srebrenica..

Učešće u programu Ljetnje škole je besplatno. Broj mjesta je ograničen na maksimalno 25 učesnika. Radni jezik školskog programa je engleski jezik.

Ukoliko želite da prisustvujete, molimo vas da preuzmite formular za prijavu na https://srebrenicamemorial.org/…/application_form_for…

Popunjen obrazac za prijavu pošaljite na int.summer.school@srebrenicamemorial.org najkasnije do 31. marta.

Megafon.ba

Dijeli.

Komentariši

Napomena:

Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. Megafon se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija Megafona je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.